Ouder- en kindgym

Samen met papa, mama, opa of oma lekker gymmen!

 

De gymvereniging Nunspeet biedt gymlessen aan die speciaal zijn bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ”echte” gymzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zul je zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.


De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Jouw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen jou en je kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.


En de kinderen kunnen tijdens de lessen hun “Nijntje Beweegdiploma” halen, hoe stoer is dat!