Nijntje beweegdiploma

Nijntje en de KNGU hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar ontwikkeld.

Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. Bij de uitreiking van het nijntje Beweegdiploma krijgen ze een mooie badge voor op de gymkleding en een leuk nijntje beweegboek of een nijntje rugtas. 

 

Waarom bewegen?

De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerder uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

 

Nijntje Beweegdiploma 1 en 2

Kinderen starten in principe met Nijntje Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen naar Nijntje Beweegdiploma 2. De beweeglessen worden uitsluitend gegeven door KNGU gediplomeerde gymjuffen en meesters.

Met het Nijntje Beweegdiploma 1 leer je:

  • rollenom de lengteas, kruipenen lopen over een bank, springenmet twee voeten tegelijk, klauterenin een klimrek omhoog en omlaag, diepspringenvan een verhoging, steunspringenen vooruitkomen tegelijk, schommelen als iemand je duwt, rollenen stoppen van een bal, tippenvan een ballon om hoog te houden, vangen van een ballon, mikken van een voorwerp

Met het Nijntje Beweegdiploma 2 leer je:

  • rollend over de kop gaan, lopenover een verhoogd, schuin vlak, kruipenover, onder en langs obstakels, huppelen, hinkelen op je linker- en rechterbeen, glijdenvan een smal vlak, klauterenop allerlei manieren in en door een klimrek, diepspringenvan een verhoging met een halve draai, steunspringentussen twee banken over hindernissen, springenin een trampoline, schommelenen zelf vaart maken, touwzwaaien, rollenmet een bal en iets raken, vangen van een klein en/of zacht voorwerp.


Je kunt je Nijntje Beweegdiploma 1 bij onze vereniging halen bij ouder- en kindgym op zaterdag van 9.00-9.45 uur, en je Nijntje Beweegdiploma 2 bij de les voor 4- en 5-jarigen op zaterdag van 10.00-11.00 uur. Kom gratis 2x meedoen op proef!