Dinsdag 16.00-17.30 uur (jeugd) – Turnhal

Dinsdag 17.15-18.45 uur (junior/senior) – Turnhal

Dinsdag 18.30-20.00 uur (senior) – Turnhal

Het groepsspringen is een teamsport. Je moet echt op elkaar kunnen vertrouwen en de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Het is de bedoeling dat je met regelmatige afstand achter elkaar naar het toestel rent en dat iedereen de sprong op dezelfde manier uitvoert. De jeugd maakt 6 sprongen en de junioren en senioren voeren 8 sprongen uit. De sprongen zullen met toenemende moeilijkheidsgraad gesprongen worden. Je begint bijvoorbeeld met een strek- of hurksprong, dan komen er verschillende saltovormen en bij de laatste sprongen zullen de senioren afsluiten met salto’s met meerdere lengte-as draaien en dubbele salto’s!

Tijdens de training van 1,5 uur per week, worden de sprongen geoefend. De springers doen mee aan groepsspringwedstrijden en individuele springwedstrijden op zowel regionaal als landelijk niveau. De springgroep heeft al meerdere malen gouden medailles behaald op het Nederlands Kampioenschap.

Binnen het groepsspringen zijn er verschillende onderdelen: minitrampoline, minitrampoline/kast, minitrampoline/pegasus, minitrampoline/tafel, plankoline/kast, plank/pegasus en airtrack.

Aangezien we nu in de nieuwe turnhal beschikken over een blokkenkuil, zullen er nog meer uitdagende sprongen aangeleerd kunnen worden.